Sticla laminata

(3 produse)
Home / Sticla / Sticla laminata
CATEGORII PRODUSE

Sticla laminata

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

Laminarea sticlei reprezinta lipirea la cald a doua sau mai multe foi de geam de diverse grosimi punand intre ele o folie elastica tip EVA. Produsul finit astfel obtinut se numeste sticla laminata sau stratificata, cu intrebuintari diverse datorita proprietatilor sale sporite de siguranta, concomitent cu capacitatea de a raspunde cererilor de pe piata actuale. Folia folosita poate fi transparenta, mata sau colorata. Avantajele laminarii sticlei cu folie sunt: claritatea produsului finit si durabilitate in timp.

Caracteristicile sticlei laminate

Sticla laminata se foloseste la executarea pardoselilor, copertinelor , treptelor si a balustradelor din sticla, datorita proprietatilor sale de siguranta: in momentul spargerii fragmentele de sticla raman lipite prin intermediul foliei de la interior, eliminand riscul de ranire al persoanelor.

Un alt aspect important in viata de zi cu zi il reprezinta protectia impotriva vandalismului si efractiei in spatiile publice si rezidentiale. In caz de impact, ferestrele, vitrajele sau peretii de sticlace au in componenenta sa geam laminat raman pe pozitie si pot reprezenta o solutie daca se alege o sticla laminata adecvata. Grosimea si structura sticlei antiefractie este data de gradul de securitate cerut de normativele in vigoare.

Sticla laminata sta si la baza executiei geamului antiglont sau a geamului rezistent in caz de explozii.

Numarul si grosimea foilor de sticla, precum si numarul foliilor EVA intercalate sunt stabilite in functie de dimeniunea geamului laminat, utilitatea si rezistenta in caz de impact sau greutatea pe care trebuie sa o sustina. Gradul de siguranta creste proportional cu numarul de folii utilizate. Mai mult, geamurile pot fi securizate inainte de laminare in cazul in care se folosesc prinderi mecanice (gauri, decupaje), crescand astfel rezistenta sticlei laminate finite.

Pe langa proprietatile sale de rezistenta si siguranta, sticla laminatacu folie raspunde si cerintelor actuale arhitecturale si de design. Astfel, pot fi laminate geamuri de diverse grosimi sau colorat in masa; pot fi introduse intre geamuri diverse tesaturi, printuri speciale , folii colorate pentru crearea unor multiple efecte. Doua foi de sticla colorata ( vopsite in orice culoare RAL) pot fi laminate cu vopseaua la interior pentru a avea culoare si opacitate pe ambele parti, pastrandu-se in acelasi timp stralucirea sticlei la exterior. Pot fi astfel executate usi, pereti din sticla, cabine de dus.

Ego Company va propune sticla laminata cu folie mata la interior in locul geamului sablat mecanic, deoarece este mult mai usor de intretinut datorita eliminarii riscului de patare in timp a sablajului.

 

Aboneaza-te la newsletter!